Корюківська лікарня ввійде до переліку п’яти кластерних лікувальних закладів Чернігівщини

28.04.2023

Реформування системи охорони здоров’я продовжується. Згідно концепції реформи, спроможна мережа охорони здоров’я включатиме в себе екстрену, первинну та спеціалізовану медичну допомогу. Спеціалізована медична допомога надаватиметься у закладах охорони здоров’я трьох рівнів – загальних, кластерних та надкластерних.


Загальні лікарні матимуть шість базових напрямків медичного обслуговування, кластерні – двадцять, надкластерні – майже тридцять.
Корюківська лікарня, після погодження МОЗ, ввійде до переліку п’яти кластерних лікувальних закладів Чернігівщини. Це означає, що заклад впродовж найближчих років має покращити якість вже наявних послуг та впровадити нові. Для цього закладу потрібно підвищувати кваліфікацію наявного персоналу, залучати нові кадри, а також зміцнювати матеріально-технічну базу.
Сьогодні на виконкомі Корюківської міської ради вирішили розпочати розробку проєктної документації для залучення фінансування заходів з теплореновації (утеплення) будівлі лікарні. Також виконком погодив видачу ордеру на службове житло молодому лікарю-невропатологу.

Детальніше на сайті Чернігівської ОДА – https://cutt.ly/o5EULv5.

ukУкраїнська