Вшанування військовослужбовців, спортивні змагання та видовищне шоу: в Корюківці атмосферно відзначили День захисника України

15.10.2019

Три свята, об’єднані між собою вірою, силою та мужністю: День захисника України, День Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці у Корюківці відзначили 13 жовтня. Зранку біля пам’ятного знака «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України» зібралася громада міста та гості, щоб віддати шану пам’яті загиблих на сході України та спільно помолитися за живих захисників Батьківщини.

Далі на гостей свята чекало видовищне кінне шоу від «Соколиного хутору». Захоплюючий виступ дивував глядачів майстерністю вправ та викликав бурхливі овації. На площі “Соколиний хутір” представив ще одну свою гордість – монетний двір, де можна було спостерігати за процесом виготовлення монет і придбати сувенір на пам’ять. 

На площі Героїв України цього дня керівники міста і району вітали захисників та всіх, хто робить вагомий внесок у справу захисту рідної землі. Міський голова Ратан Ахмедов, голова районної ради Віктор Чернуха та голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко дякували учасникам бойових дій та волонтерам за мужність і високе почуття патріотизму, зичили міцного здоров’я, миру та вручили військовослужбовцям почесні грамоти.

За мужність і героїзм, проявлені під час захисту незалежності і територіальної цілісності України, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва Почесною грамотою Корюківської міської ради і медаллю «За оборону рідної держави» нагороджені:

– Животков Сергій Михайлович – учасник бойових дій на сході України, старший солдат 41-го окремого мотопіхотного батальону;

– Коваль Максим Михайлович – учасник бойових дій на сході України, сержант першої окремої танкової бригади;

– Никифоренко Антон Юрійович – учасник бойових дій на сході України, старший солдат 24-ї окремої механізованої бригади.

Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджені учасники бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції:

– Примаченко Володимир Михайлович;

– Сахута Сергій Володимирович;

– Туз Сергій Вікторович;

Почесною грамотою районної ради нагороджений:

– Чернуха Микола Петрович – учасник бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

Приєднався до привітань і військовий комісар районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Морозов, який також вручив відзнаки учасникам бойових дій.

Святкування продовжилися концертом за участі колективів художньої самодіяльності.

Спортивно відзначили свята 24 учасники п’ятикілометрового патріотичного забігу на Кубок Героя, ініціатором якого стала Корюківська молодіжна рада. За результатами забігу, серед дівчат 1,2 і 3 місце розділили між собою Анастасія Туз, Софія Мірошніченко та Валерія Каліна, відповідно. Серед чоловіків перше місце виборов Євген Сотник, друге Андрій Сахута, а третім став Олександр Кириченко.

Змагалися в цей день і на силу та витривалість. Вже традиційний турнір «Богатирська сила» цього разу зібрав 4 команди: рятівників, поліції, козаків та воїнів АТО. У рамках турніру відбулися змагання з розпилювання колоди,  розбірки і збірки автомата, армреслінгу, стрільби та змагання з гирьового спорту. У результаті запеклої боротьби перемогу отримали рятувальники, 2 місце посіла команда поліції, а бронзовим призером стала команда козаків.

Завершився святковий день дискотекою під запальні пісні у виконанні місцевих артистів.

Загальний відділ виконавчого апарату
Koryukivka City Council

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)