Депутати затвердили Стратегію сталого розвитку та План соціально-економічного і культурного розвитку Корюківської громади

13.12.2021

Основні документи стратегічного розвитку, що визначають пріоритетні напрямки руху громади, затвердили на засіданні 10 сесії міської ради VIII скликання.

У Стратегії сталого розвитку визначені стратегічні та операційні цілі розвитку громади до 2029 року. Зокрема, передбачається створення сприятливих умов для подальшого економічного розвитку;

забезпечення привабливих умов життя для існуючих і нових жителів громади; створення умов для всебічного особистого розвитку населення та ефективної підтримки потребуючих осіб. Також Стратегією передбачені заходи з ефективної та сучасної системи управління громадою, підвищення якості надання послуг в сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги, покращення якості послуг у сферах освіти, культури, спорту та відпочинку, забезпечення широкої участі мешканців в житті громади та внутрішня інтеграція громади. Документ розроблений відповідно до Протоколу про співробітництво між міською радою та Глобал Комьюнітіз, виконавцем Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Програма соціально-економічного та культурного розвитку є основою для формування та раціонального використання фінансових ресурсів відповідно до визначених цілей і завдань. Основними з них є створення умов для стабільного розвитку громади шляхом підтримки розвитку підприємництва, підвищення інвестиційної привабливості громади, розвиток ЖКГ та інфраструктури, впровадження заходів енергоефективності та енергонезалежності, підвищення якості основних галузей: освіти, медицини, соціального захисту, спорту та культури та ін.

Депутати міської ради також прийняли рішення з майнових і земельних питань, схвалили звернення до Верховної Ради України та народних депутатів України Максима Зуєва і Олександра Сови щодо відтермінування введення в дію реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для платників єдиного податку до врегулювання проблемних питань.

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)