Ветеранам до Дня Перемоги

Zustrich z veterenamyЩороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не відійде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

У рамках акції “Зі святом Перемоги” керівництво міської ради спільно з активом районної ради ветеранів відвідали ветеранів війни, які проживають в Корюківці. Ветеранам дякували за мужність та героїзм, проявлені у роки війни, нелегку працю у післявоєнний період, вручили квіти, листівки з привітаннями міського голови та голови облдержадміністрації, матеріальну допомогу від міської ради.

Тема минулої війни на тлі неоголошеної нинішньої – складна і багатогранна. Споглядання реалій, відкриття секретних архівів мимоволі спонукає нас до перегляду деяких усталених уявлень і переосмислення колись вивченого. З цією метою у переддень Дня пам’яті та примирення і святкування 70-річчя Дня перемоги над нацизмом у Європі Корюківська центральна бібліотека разом із Корюківською районною та міською радою ветеранів провела вечір-зустріч «Покоління поколінню про війну розкаже», участь в якому також взяли секретар виконкому міської ради З.Ю.Пономаренко та учні гімназії. Були запрошені: ветеран війни Лебедько Микола Федорович, малолітній в’язень концтабору Черноус Володимир Митрофанович, остарбайтер Короленко Микола Сергійович, які поділилися своїми спогадами із гімназистами про ті нелегкі часи, їхню обпалену війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани, нацистські концтабори, тюрми, важку примусову працю.

У довічному боргу наше покоління перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до цього світлого дня.

Спасибі Вам, сивочолі ветерани, вічна пам’ять і доземний уклін полеглим. Люди, пам’ятайте: війна – це злочин! Бережімо рідну Україну!

ukУкраїнська