Програма DOBRE представила громадський напрям роботи в Корюківській громаді

15.04.2021

В рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) почалася діяльність за новим компонентом «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області». Вона триватиме до травня 2022 року.

Перша ознайомча презентація напрямку відбулася в Корюківській ТГ за участі керівництва громади, представників структурних підрозділів та громадськості в онлайн режимі.

Керівник цього напряму програми DOBRE Павло Пущенко ознайомив з форматом та основними напрямами роботи громадського компоненту:

– Розвиток механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення та прийнятті рішень;

– Посилення спроможності громадських організацій та ініціативних груп громади; 

– Підтримка молодіжної роботи.

Більш детально по кожному з них розказали відповідні координатори. Зокрема, обговорили план роботи щодо запровадження та вдосконалення інструментів участі в громаді, також мова йшла про важливість громадської залученості та співпраці влади з громадою. В рамках даного напряму планується впровадження двох нових інструментів участі в громаді, навчання представників органів влади та громадськості онлайн-інструментам комунікації та партнерства, проведення інформаційних кампаній із просування інструментів участі.

Також одним з сегментів «Голосу громади в місцевому самоврядуванні» є співпраця з місцевими громадськими організаціями та ініціативними групами. У цьому напрямку відбудеться оцінювання спроможності ГО, навчання для  громадських активістів та ініціативних груп, проведення Чернігівської літньої школи громадянської активності, можливість отримати грант на реалізацію проєкту/ідеї, запуск інтернет-платформи “Скринька добрих практик” для громадських активістів. Представники громадських організацій проведуть локальний аналіз з визначення потреб та пріоритетів громади.

В рамках молодіжної роботи відбудуться навчання молодіжних працівників та представників молодіжних рад, молодіжні обміни, моніторинг роботи депутатів.

Зустріч відбулася  в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини»  

Запрошуємо представників громадських об’єднань, активних жителів громади та молодь долучатися до розвитку громади.

Якщо маєте запитання або бажання стати частиною змін – звертайтеся до контактної особи міської ради – Рябець Роман 0638895799

Презентація для громад

 

 

 

ukУкраїнська