Спільний проєкт з програмою ДОБРЕ: на міському недільному ринку встановили торгові кіоски

17.01.2022

В рамках співпраці між Корюківською міської радою та Глобал Комьюнітіз, виконавцем Програми «Децентралізація Приносить Кращі Результати та Ефективність» (DOBRE), для створення належних умов торгівлі реалізується проєкт по облаштування недільного ринку по вулиці Ринковій в місті Корюківка.

За кошти Програми було закуплено та встановлено 7 кіосків, ще 2 кіоски придбали за кошти міського бюджету. Для створення комфортних умов перебування на території ринку, був становлений біотуалет, облаштований зручностями для осіб з інвалідністю.

У перспективі планується подальша реконструкція ринку та переформатування його в сучасний торговий комплекс зі створенням умов для сільськогосподарської кооперації.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією «Глобал Ком’юнітіз» (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програму спрямовано на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку територіальних громад, підвищення рівня залучення громадян до прийняття рішень і забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіацентр, громадська організація SocialBoost, Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Національний демократичний інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській і Тернопільській. У червні 2020 року Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій і Чернігівській.

ukУкраїнська