Гігієнічні набори від програми CLEAR для вразливих категорій постраждалих громад Чернігівської області

 В Іванівській, Корюківській та Сосницкий громадах Чернігівської області команда Спілки «Громадські Ініціативи України» розпочала видачу гуманітарних наборів від програми CLEAR.

Протягом кількох місяців, спільно з органами місцевого самоврядування в трьох громадах формувалися списки отримувачів, відповідно до критерій програми CLEAR. Програма орієнтується на вразливі категорії населення: внутрішньо-переміщенні особи та цивільне населення, що постраждало внаслідок війни. 30 травня вантаж із гігієнічними та господарчими наборами для родин, що потрапили до списків отримувачів, прибув до Корюківки.

«Ми отримали 67 наборів із засобами гігієни та 30 господарчих наборів для мешканців нашої громади, – розповідає мобілізатор програми CLEAR, Юрій Аполон. – Відповідно до отриманих списків, з підтвердженням категорії вразливості, ми роздали допомогу домогосподарствам, яких опитували та на власні очі переконалися у їхній потребі. Дякуємо програмі CLEAR та всім причетним до її реалізації – це дуже відчутна та необхідна допомога».

 Роздача допомоги планується відповідно до кількості вразливих категорій та в кількох населених пунктах трьох громад.

Довідково: Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни» реалізується за підтримки Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR), яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/ BHA). Спілка «Громадські Ініціативи України» – організація-партнер Глобал Ком’юнітіз, що реалізує завдання програми CLEAR в трьох громадах Чернігівщини: Корюківській, Сосницькій та Іванівській.

ukУкраїнська