Дещо про міський благоустрій

Безпечне місто

На в’їздах у Корюківку, на площі та на основних перехрестях міста облаштовано найсучасніші камери відеоспостереження. Заходи профінансовано ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» на суму майже 400 тисяч гривень та з міського бюджету на суму 121 тисяча гривень за програмою, яка була ухвалена ще минулим скликанням міськради.

По місту облаштовано камери, які однаково добре бачать і записують відео вдень та вночі, а також камери, які розпізнають номерні знаки транспортних засобів. Зображення та інформація в режимі онлайн передається до місцевого відділу поліції. Також ідентифікується транспортний засіб, який перебуває в арешті, угоні тощо. Дані синхронізовані зі всеукраїнською базою даних. За статистикою, після запуску перших камер суттєво зменшилась кількість випадків крадіжок так званими «заїжджими гастролерами».

Відеоспостереження допоможе не лише поліції боротися з правопорушеннями, а й стимулюватиме водіїв і пішоходів дотримуватись правил дорожнього руху. Крім того, відеокамери в центрі міста допоможуть ідентифікувати порушників благоустрою, які викидають побутове сміття у міські урни.

Слід зазначити, що в правоохоронних органів наявні портативні камери, які періодично будуть розміщуватися в лісосмугах міста, зокрема районі Олексіївки для ідентифікації громадян, які створюють там стихійні сміттєзвалища. Один такий похід в ліс з мішечком сміття може коштувати громадянам 1360 гривень штрафу.

Комфорт для пішоходів

Щороку в Корюківці на вулицях з найбільш інтенсивним рухом автотранспорту будуються нові тротуари задля безпеки руху пішоходів. 2017-й не стане виключенням, зокрема вже до середини літа буде відновлено ще одну проблемну ділянку тротуару по вул. Вокзальній від перехрестя з вул. Шевченка до автостанції.

Кошти на відновлення даної ділянки тротуару перерахувало ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» як внесок у розвиток інфраструктури міста, сума внеску – майже 400 тисяч гривень. За ці кошти обабіч дороги буде облаштовано тротуар і заїзди для автотранспорту.

Нові лави і клумби

На центральну площу міста до свята Перемоги буде встановлено нові лави і клумби. Зокрема, лави виготовлені з високоякісного матеріалу давнім партнером міської ради – компанією «Інтератлетика». Нею ж виготовлено і лави, які будуть встановлені в Парку Пам’яті. Кошти на придбання даних предметів благоустрою минулого року надав наш депутат Анатолій Євлахов.

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)