Бюджет громади та заліснення земель: у Корюківці відбулась 17 сесія міської ради 8 скликання

15.12.2022

Через повномасштабне вторгнення росії бюджет не виконується як за дохідною, так і за видатковою частинами. Суттєво знизилися надходження від промислових підприємств та аграріїв – це наслідок зниження обсягів виробництва. Проте за рахунок минулорічних залишків коштів спеціального фонду, кредитів та грантів громада реалізовує ряд проєктів з модернізації критичної інфраструктури, у тому числі для роботи в умовах перебоїв електро-

газопостачання. 

Майже 1 тисяча гектарів заліснених сільськогосподарських земель передано у постійне користування ДП «Корюківське лісове господарство» та міському комунальному підприємству «Корюківкаліс». Ще на майже 5 тисяч га розробляється проєктна документація. Заліснені землі давно не використовуються аграріями за призначенням через специфіку ґрунтів та рельєфу, однак вони є сприятливими для вирощування лісу.

Також прийняли бюджет Корюківської громади на 2023 рік. Через зміни у підходах з розподілу освітньої субвенції з державного бюджету вперше з моменту утворення громади, коштів на заробітну плату педагогам передбачено лише на 11 місяців. Так само відсутній перехідний (касовий) залишок, який традиційно був на рівні місячного зарплатного фонду. Це означає, що вже з лютого можуть виникнути затримки з виплатою заробітної плати педагогам, які фінансують з державного бюджету. Загалом же бюджетна сфера громади завершує поточний рік без боргів з виплати зарплати та відшкодування енергоносіїв, за що дякуємо платникам податків.

Завершено розробку та затверджено Генеральний план села Наумівки. Це відкрило можливість відведення землі для будівництва нового житла та підприємств.

 

ukУкраїнська