Методики арт-терапії в роботі зі стресом опанували психологи та педагоги Корюківської громади

25.04.2023

Олена Антоненко – практикуючий психолог:  «Стрес живе не лише в ментальній свідомості, він живе і в тілі. Це дуже багато психосоматичних проявів, які виникають в діток, які пережили складні, кризові ситуації…»

Саме стрес є головною передумовою для виникнення серйозних захворювань, переконують психологи, а тому виявити психологічний стан дитини на ранніх стадіях надважливо.
Методики, яким, протягом двох днів, навчалися педагоги та психологи Корюківської громади допоможуть подолати кризові ситуації в дітей при роботі зі стресом.
Таким чином, спеціалістів з громади готують до роботи з дітьми та їх батьками, щоб допомогти долати стрес пережитого під час воєнних дій. Навчання відбулося в середині квітня в рамках проєкту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни», що реалізується Спілкою «Громадські Ініціативи України» у рамках програми CLEAR.
Арт-терапію на практиці опанувало 20 психологів та педагогів Корюківської громади, що пройшли відбір для роботи в кімнатах психологічного розвантаження для дітей та дорослих.
П’ять теоретичних блоків та практики – такими активними були два дні навчань. Учасники випробували на собі методики із використанням воскових олівців, пластиліну, глини, ниток, акварелі, книг, карток та інших засобів, що стануть в нагоді під час психо – соціальної допомоги дітям і дорослим в умовах війни.
Нові знання, отримані під час тренінгу дуже корисні, переконує педагогиня Корюківського ліцею №2 Зоя Прокопенко :

« Дуже багато практичних завдань, які стануть в нагоді не лише в роботі з дітьми, а й з дорослими, – ділиться враженнями пані Зоя. – Я навіть змогла проаналізувати свій емоційний стан.»

Методикам арт-терапії та технікам зцілення навчали професійні тренерки Євгенія Закревська та Олена Антоненко. Отримані знання та вміння педагоги та психологи застосовуватимуть під час роботи в арт-кімнатах, що найближчим часом відкриються в Корюківській громаді.
Довідково: Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни» реалізується за підтримки Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR), яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/ BHA).
Спілка «Громадські Ініціативи України» – організація-партнер Глобал Ком’юнітіз, що реалізує завдання програми CLEAR в трьох громадах Чернігівщини: Корюківській, Сосницькій та Іванівській.

 

ukУкраїнська