Про бюджет простою мовою: Корюківка презентує Бюджет для громадян

14.09.2021

Кожен, хто цікавиться життям громади, хоча б раз замислювався над тим, як формується та за яким принципом розподіляється місцевий бюджет. В цілому цей процес досить тривалий, потребує тісної взаємодії представників усіх сфер життєдіяльності громади та визначення пріоритетів.

Зрозуміти всі тонкощі бюджетного процесу зі складною, технічною, специфічною інформацією досить складно. Тому міська рада запровадила механізм «бюджету для громадян», який доступно пояснює всі основні моменти про місцевий бюджет.

З липня цього року робоча група у складі фахівців міської ради, депутатського корпусу та громадськості спільно з представниками Партнерства «За прозорі місцеві бюджети» за підтримки Програми DOBRE працювала над розробкою Бюджету для громадян: провела попередню оцінку (самооцінку) бюджетної прозорості, проходила навчання щодо прозорості бюджетного процесу, переймала досвід від представників громад інших областей України.

На одному з засідань робоча група з підготовки проекту бюджету на 2022 рік затвердила концепцію візуалізації бюджету, механізм прийому й опрацювання пропозицій громадськості.

Презентуємо вам напрацювання, в яких, завдяки візуалізації інформації, ви побачите свою роль у бюджетному процесі та можливості для впливу на формування і витрачання бюджету.

Нагадуємо, що триває збір пропозицій до бюджету Корюківської міської територіальної громади на 2022 рік.

Подати пропозицію можна по 8 жовтня включно в один із способів:

– онлайн за посиланням https://cutt.ly/3WJ2z7W

– заповнити бланк пропозицій та подати до Корюківської міської ради (бланки пропозицій та скриньки для збору знаходяться за адресою: м.Корюківка, вул.Вокзальна, 9 в приміщенні Центру надання адміністративних послуг, вул.Бульварна, 6 в приміщенні Корюківської міської ради);

– заповнити бланк пропозицій та надіслати на електронну адресу Корюківської міської ради koryukivka.rada@gmail.comвказавши тему листа «Пропозиції до бюджету Корюківської громади на 2022 рік»  

Жителі сільських населених пунктів громади свої пропозиції можуть подавати через старостати, заповнивши там відповідний бланк.

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)