Фестивалі, концерти, розваги, привітання. Корюківка відзначила 360-річний ювілей

Небаченого розмаху цього року набуло святкування ювілею Корюківки. Жителі  Корюківщини, Чернігівщини,  інших областей України, гості з братньої Білорусі зібрались в центрі міста, щоб разом відзначити його 360-ту річницю.

Як і планувалось, фестиваль тривав цілий день. Розваги, конкурси, спортивні змагання, атракціони – кожен знайшов для себе щось цікаве.

Розпочалось свято з привітань зі святом міського голови Ратана Ахмедова, голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка та голови районної ради Віктора Чернухи. Місту бажали процвітання та подальшого розвитку, а його жителям та всім українцям – благополуччя і миру на рідній землі. Доєднались до вітань і керівники сусідніх міст.

Безперечно, історію міста творять його люди. Своєю наполегливою самовідданою працею, досягненнями і здобутками вони прославляють рідний край, проявляють патріотизм і любов до своєї малої Батьківщини. Такими працелюбними й талановитими людьми багата і Корюківська земля. За вагомий внесок у розвиток громади кращих працівників підприємств, установ, організацій, громадських активістів  було нагороджено почесними відзнаками міської ради, райдержадміністрації та районної ради, а також відзнаками від Комітету Благодійного фонду «Слов’янський», який постійно сприяє втіленню в життя громадських ініціатив. Варто відмітити, що серед нагороджених значна кількість – діти та молодь, які активно виражають своє небайдуже ставлення до долі рідного краю.

Історія Корюківки має й трагічні сторінки, про які завжди пам’ятають жителі міста. Трагедія 1943 року та полеглі в зоні АТО земляки назавжди залишили свій відбиток в пам’яті нащадків, тому цього дня до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським загарбникам та пам’ятного знаку «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України» було покладено квіти.

Корюківчани та гості щиро вітали на головній сцені свята гордість міста – творчі колективи скрипалів «Віоліночки» та духовиків «Widans» Корюківської школи мистецтв ім..О.С.Корнієвського – багаторазових переможців обласних фестивалів-конкурсів, що достойно представили Корюківщину цього літа на фестивалі в Болгарії.

Останнім часом значно активізувався спортивний рух серед молоді. Сприяють цьому спортивні клуби, що діють в місті. Певні досягнення вже мають вихованці спортклубів з боксу «Сила» та з Такевон-До «Вулкан». Останні своїми показовими виступами викликали неабияке захоплення у глядачів.

Щирими оплесками вітали гості свята на сцені місцевих артистів, а тим часом на площі Героїв України вирувала святкова атмосфера. Виставки робіт народних умільців, як місцевих, так і гостей, фотоісторія міста, торгівля та громадське харчування, фотозони – розваги було організовано на будь-який смак.

ukУкраїнська