Концепція «Нова українська школа», цільові програми, соціальна сфера та електронна система голосування: відбулась 14 сесія міської ради

Порядком денним засідання чергової, 14 сесії міської ради сьомого скликання, яке відбулось 24 травня, було передбачено 43 питання. Серед них – бюджетні, майнові, освітянські, земельні та інші.

Депутати затвердили попередньо обговорений звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2018 року, внесли зміни до міського бюджету та до плану (програми) соціально-економічного та культурного розвитку громади.

Сесією схвалено 2 цільові програми на поточний рік: Програму фінансової підтримки 2 державного пожежно-рятувального загону У ДСНС України у Чернігівській області на покращення матеріально-технічного стану 9 державної пожежно-рятувальної частини (м. Корюківка) та Комплексну програму з реалізації міграційної політики Корюківського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Депутати також затвердили нову редакцію Положення про єдиний податок, ставки самооподаткування на 2018 рік в розрізі сіл, які ввійшли в громаду та ряд місцевих податків на 2019 рік. 

З метою забезпечення ефективності навчально-виховного процесу та раціонального використання коштів міського бюджету, у зв’язку з малою кількістю учнів прийнято рішення про приведення мережі закладів освіти міста Корюківка у відповідність до вимог Концепції «Нова українська школа».

Депутати внесли зміни до громадського бюджетування (бюджету участі) в Корюківській міській територіальній громаді, що сприятиме удосконаленню діалогу між владою і громадою, створенню та підтримці повноцінного громадського простору, активізує жителів громади щодо участі в бюджетному процесі. Також зміни внесено до цільових програм та рішень попередніх сесій, розглянуто ряд майнових і земельних питань: щодо продажу, оренди земельних ділянок, передачу майна міської комунальної власності.

Окрім цього, враховуючи необхідність реалізації державної політики щодо дітей, молоді, жінок, сім’ї на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади, з метою належного утримання та забезпечення стабільної роботи Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, депутати прийняли рішення стосовно підняття клопотання перед Корюківською районною державною адміністрацією про вихід зі складу засновників Центру.

Попередньо всі питання порядку денного сесії були розглянуті комісіями, а голосування відбулось через впроваджену електронну систему голосування «Mobile-Rada».

 

ukУкраїнська