У громаді відлунали останні дзвоники

27.05.2019

Черговий навчальний рік завершився, і 24 травня у школах Корюківської громади пройшли урочисті заходи, які ознаменували початок канікул для 1716 учнів семи загальноосвітніх закладів громади. А для 100 випускників, які  отримають свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, це символ закінчення шкільного та початку самостійного, дорослого життя.           

Протягом навчального року учні брали активну участь у шкільному житті, творчих і тематичних заходах, різноманітних акціях. 19 дипломів виборола учнівська команда громади в обласному етапі Всеукраїнських учнівських  олімпіад з навчальних предметів, показували школярі достойні результати і на конкурсах міжнародних рівнів. 66 інтелектуально і творчо обдарованих учнів та вихованців навчальних закладів отримали стипендії.

У двох закладах освіти – Корюківській ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та Корюківській ЗОШ І-ІІІ ст.№4 працювали класи з інклюзивною формою навчання для 6 учнів. Окрім цього, у міській школі №4 функціонує освітнє середовище, сприятливе для реалізації прав на освіту дітей з особливими освітніми потребами. Протягом року здійснювалися заходи з впровадження у громаді Концепції «Нова українська школа».

Планують навчальні заклади і проведення оздоровчої кампанії, в рамках якої будуть працювати 7 таборів з денним перебуванням дітей. 80 дітей із закладів загальної середньої освіти отримають якісні оздоровчі послуги в сезонному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Зелений гай» (с.Наумівка).

Нагадуємо, що наразі триває прийом заяв на зарахування дітей до першого класу (звертатися до закладів загальної середньої освіти до 30 травня 2019 року). Передбачається, що у 2019-2020 навчальному році в першому класі навчатиметься 177 учнів.

За інформацією Відділу освіти, культури,
молоді та спорту
Корюківської міської ради

ukУкраїнська