Особливості стратегічного планування розвитку громади розглянули разом з представниками Програми DOBRE

15.01.2021

На координаційній онлайн-зустрічі, яка відбулася 15 січня, представники міської ради спільно зі старшим програмним спеціалістом Програми DOBRE Наталією Сафроновою, польським та українським експертами Радославом Шарлеєм і Андрієм Кавунцем,  обговорювали питання стратегічного планування та діагностували умови розвитку Корюківської ТГ.

«Стратегічне планування» – це черговий компонент розвитку громади, який реалізовується в рамках Програми. Він умовно розділений на дві частини – аналіз існуючого стану, потенціалу, потреб громади та безпосередня розробка стратегії.

Наразі Корюківська громада вже реалізовує свій стратегічний план розвитку, але у зв’язку з завершенням процесу децентралізації та розширенням громади, існуюча стратегія потребує корегування та доопрацювання. Відтак, до кінця березня робоча група за підтримки експертів опрацює діагноз умов розвитку громади, а з квітня по серпень цього року триватиме робота над самою стратегією.

Довідково:

Стратегічне планування  – це довгострокове планування на основі проміжних цілей. Стратегія визначає звідки взяти ресурси для досягнення цілей і як їх розподілити. Це бачення, місія, пріоритети громади, це те — куди рухається громада. Реалізується Стратегія через щорічні плани та програми розвитку, конкретні проекти, на які виділяються чи залучаються кошти. Поступова, поетапна реалізація таких проектів чи програм наближає громаду до її стратегічних цілей.

ukУкраїнська