Протидія торгівлі людьми – виклики сьогодення

 Про впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у тому числі, дітьми, йшла мова на однойменному семінарі, який відбувся 25 жовтня за ініціативи ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини». Захід відбувся за участі представників райдержадміністрації та її відповідних служб, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, міграційної служби.

Учасники семінару обговорили основні аспекти проблематики торгівлі людьми в Україні, методи запобігання подібним випадкам, визначили пріоритетні завдання і заходи в боротьбі з торгівлею людьми.

Навівши приклади допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, представники громадської організації наголосили на тому, що основним у цьому питанні є спільність та злагодженість дій усіх дотичних до проблеми служб і установ. У продовження теми присутні розглянули питання створення відповідного механізму взаємодії структур, який сприятиме швидкому та ефективному наданню допомоги постраждалій особі.

У ході семінару увага акцентувалась на важливості проведення превентивних заходів. На завершення зустрічі учасники отримали інформаційні матеріали, які допоможуть скоординувати дії постраждалої особи та служб у разі виникнення випадку торгівлі людьми.   

Контакти для отримання консультації та допомоги:

тел. 527 – Національна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (безкоштовно з мобільних телефонів у межах України)

або

0-800-505-501 – Національна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (безкоштовно зі стаціонарних телефонів у межах України)

(044) 238-16-57 – гаряча лінія МЗС України (для громадян України, які опинились у надзвичайних ситуаціях за кордоном)

 (044) 374-37-85 (пн.- сб. з 9.00 до 18.00) – Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України

(044) 256-12-53 (цілодобово) – гаряча лінія Укрбюро Інтерполу (екстрені випадки та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном

www.527.org.ua

www.stoptraffiking.org.ua

facebook.com/A21UA

Корисно знати:

MFA.GOV.UA/UA/CONSULAR-AFFAIRS/TRAVEL-ADVICE – рекомендації подорожуючим та режим в’їзду до іноземних країн для громадян України від Міністерства закордонних справ України

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська