На базі Корюківської ЗОШ №1 функціонуватиме студія з робототехніки

21.08.2020

Депутатами міської ради прийняте рішення щодо фінансування у 2020-2021 навчальному році за рахунок коштів місцевого бюджету Студії з робототехніки, яка функціонуватиме в першій міській школі.

Студія створюється з метою залучення учнів шкіл до технічної творчості, розвитку їх індивідуальних здібностей. Очікується, що робота студії розширить обсяг знань дітей, покращить допрофесійну підготовку, сприятиме здоровій і змістовній організації вільного часу.

Функціонуватиме вона у форматі позашкільної роботи та буде забезпечувати STEM-освіту. Займатися у студії матимуть змогу учні різних вікових груп всіх шкіл громади. Звертатися з приводу набору у групи, який почнеться з 1 вересня, можна до дирекції ЗОШ №1.

Депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2020 року та внесли зміни до бюджету на поточний рік. Зокрема, затвердили трансферти, які виділили обласний, районний та сільські бюджети міському на підтримку функціонування закладів соціальної сфери. Також були виділені кошти на ремонт частини міської вул.Шевченка в сумі близько 1,4 млн.грн.

Ще ряд прийнятих рішень стосувалися земельних та майнових питань. Зокрема, затвердили перелік об’єктів міської комунальної власності, що підлягають приватизації у 2020 році, прийняли рішення щодо врегулювання відносин щодо оренди майна міської комунальної власності Корюківської міської територіальної громади, про передачу та списання майна. З земельних питань прийняті рішення щодо приватизації ділянок, розірвання та поновлення договорів оренди землі, проведення земельних торгів у формі аукціону.

ukУкраїнська