Представники Корюківської громади навчалися залучати жителів через креативну подачу інформації

23.02.2022

Корюківська громада разом з іншими громадами-партнерами DOBRE в Чернігівській області взяли участь у тренінгу «Креативні інформаційні кампанії з популяризації механізмів участі у громадах», де навчалися інструментам залучення  жителів до діяльності в громаді, активізації їх у поданні своїх пропозицій та проєктів розвитку. Захід організований компонентом програми DOBRE – Голос громади у місцевому самоврядуванні.

Тетяна Романова, координаторка напряму залучення громадян та інструментів участі Програми DOBRE в Чернігівській області, наголосила на важливості саме такого підходу у залученні громадян, оскільки креатив привертає увагу та більшу кількість жителів громад, яким це може бути цікаво.

На заході розглянули:

  • етапи інформаційної кампанії: як спланувати і втілити буль-яку ідею, яку треба донести до мешканців громад
  • креативні техніки генерування ідей для інформаційних кампаній
  • Канали ефективної комунікації з мешканцями та їх визначення для окремих цільових аудиторій
  • як доносити повідомлення до визначеної цільової аудиторії
  • особливості подачі інформації в різних соціальних мережах
  • як робити відео без додаткових витрат

Представники громад ділилися своїми ефективними напрацюваннями в цьому напрямку. Учасник від Корюківки, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ» Володимир Онищук зауважив, що треба створювати інтерес до інформації, яка подається. «…Інструменти, які були на тренінгу, дуже актуальні. Бо інформація має створюватися для людей, має бути цікавою та зрозумілою», – зазначив Володимир Онищук.

Як результат тренінгу очікується покращення залученості мешканців громад під час популяризації інструментів участі, відкритих заходів за участі громадськості та, в цілому, комунікації органів місцевого самоврядування з жителями громади. Попереду ще робота по створенню дорожніх карт інструментів участі.

ukУкраїнська