Оновлений недільний ринок у Корюківці – спільний проєкт з програмою DOBRE

22.02.2022

На території міського недільного ринку встановили 9 нових кіосків в рамках співпраці Корюківської громади з Глобал Комьюнітіз, виконавцем Програми «Децентралізація Приносить Кращі Результати та Ефективність» (DOBRE). Проєкт був націлений на створення комфортних умов торгівлі на ринку. З цією ж метою для відвідувачів та продавців була встановлена вбиральня, облаштована зручностями для осіб з інвалідністю.

У перспективі міською радою планується подальша реконструкція ринку та переформатування його в сучасний торговий комплекс зі створенням умов для сільськогосподарської кооперації.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією «Глобал Ком’юнітіз» (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програму спрямовано на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку територіальних громад, підвищення рівня залучення громадян до прийняття рішень і забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіацентр, громадська організація SocialBoost, Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Національний демократичний інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській і Тернопільській. У червні 2020 року Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій і Чернігівській.

ukУкраїнська